Читај ми!

У Славонском Броду се гради транзитни камп

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић потврдио да се у Славонском Броду гради транзитни центар за избеглице и истакао да нема илегалних прелаза.

Ранко Остојић је у разговору потврдио да се у складишту ИНА у индустријској зони у Славонском Броду гради нови транзитни камп, у који ће стизати избеглице из Товарника, преноси Танјуг.

"Долазе зимски услови и ради хуманијег односа према тим људима, без обзира на то што чекају само између три и шест сати на транспорт, потребно је предузети мере, да ни та три сата не буде смрзавање", објаснио је Остојић у разговору за Дневник РТЛ.

Као предности кампа у Славонском Броду, навео је чврсте објекте и железнички колосек у самом кампу који ће, како је рекао, олакшати транспорт избеглица и осигурати да због њих локална заједница не трпи.

"Значи, директно са границе у камп, регистрација, смештај, помоћ у свему што је потребно, евентуално медицинска помоћ и након тога транзитирање према 'Шенгену'", додао је Остојић.

Остојић је рекао и да ће извесно време постојати кампови паралелно у Опатовцу и Славонском Броду.

"Овиме чинимо даљи корак, а то је да се у ових пар сати које су код нас не морају смрзавати, да не ризикујемо животе малих беба и деце", нагласио је хрватски министар.

Остојић не очекује да ће транспорт до Славонског Брода значајно продужити боравак избеглица у Хрватској, а навео је да је до данас у 15 сати у Хрватску ушло 162.000 избеглица, а 160.000 их је напустило земљу.

На упозорења председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да Хрватска мора да контролише своје границе, а избеглице пропушта само преко званичних граничних прелаза, Остојић је рекао да "хрватска полиција апсолутно контролише и надзире хрватску границу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи