Читај ми!

Шојбле: Без потпуног отписивања дугова Грчкој

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле каже да еврозона мора да поштује своја правила у преговорима о новом пакету помоћи Грчкој и да ти преговори искључују могућност потпуног отписивања дугова тоу земљи, ако се жели њен останак у еврозони.

Волфганг Шојбле је у интервјуу за радио Дојчландфунк рекао да ће се преговорима утврдити да ли је нови пакет помоћи могућ с обзиром на повећане потребе Грчке, преноси Бета.

Додао је да је усвајање реформи у грчком парламенту "важан корак", али је оценио да ће преговори о коначном споразуму бити тешки и да потпуно отписивање дугова није сагласно с останком Грчке у еврозони.

"Отворићемо преговоре, уложићемо сваки напор, али морамо да се држимо правила, јер је Европа заснована на принципима демократије и владавине права", рекао је Шојбле, који је заузимао тврд став у преговорима о грчкој кризи.

Из његовог министарства прошлог викенда појавио се документ у којем се предлаже могућност добровољног, привременог изласка Грчке из еврозоне.

"То би можда био бољи пут за Грчку, и многи то кажу, а све је више оних који то кажу и у Грчкој", рекао је Шојбле за Дојчландфунк.

Земље чланице еврозоне тражиле су од Грчке да усвоји строги план реформи као услов да добије нову траншу помоћи, у вредности од око 80 милијарди евра.

Преговоре о пакету помоћи Грчкој морају да одобре парламенти земаља чланица еврозоне. Очекује се да ће немачки посланици о томе гласати у петак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи