Читај ми!

БиХ, акција "Лист" против шверцера сеченог дувана

у Босни и Херцеговини у току је полицијска акција "Лист" чија су мета шверцери резаног дувана. Сумња се да је државни буџет оштећен за 18 милиона конвертибилних марака.

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су рано јутрос акцију под називом "Лист", која се изводи у сарадњи са припадницима Управе за индиректно опорезивање БиХ због организираног криминала и сумње да је државни буџет оштећен за 18 милиона КМ, преноси Бета.  

У току су претреси објеката на више десетина локација на подручју општина Широки Бријег, Посушје, Шамац, Брчко Дистрикт, Груде, Маглај, Бијељина, Мостар, Љубушки и Љубиње због постојања основане сумње у почињење кривичног дела организовани криминал у вези са кривичним делом пореске утаје или превара, злоупотреба положаја или овлашћења, примање поклона и других облика користи и давање поклона и других облика користи, наводи Фена.

Припадници организиране криминалне групе доводе се у везу са кријумчарењем високотарифних роба у БиХ, односно, незаконитим прометом дувана у листу и сеченог дувана.

Сумњиче се да су у периоду од марта до јула 2015. године на тржиште БиХ у илегалан промет убациле сечени дуван у количини већој од 220 тона са циљем прибављања противправне имовинске користи, чиме је Буџет БиХ оштећен у износу већем од 18 милиона КМ.

Активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а више информација биће саопштено у току дана, саопштено је из СИПА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи