Читај ми!

Атина представила план за излазак из кризе

Премијер Грчке Алексис Ципрас каже да је његова влада касно синоћ послала својим међународним кредиторима свеобухватан план реформи.

Алексис Ципрас је позвао европске лидере да прихвате предложене реформе, како би дуго очекивани споразум коначно могао да буде потписан, преноси Танјуг.

"Представили смо реалистичан план за излазак из кризе. Уколико институције и наши партнери из еврозоне тај план прихвате, то би означило крај подела у Европи", рекао је Ципрас новинарима у Атини, а пренео Ројтерс.

"Ми не чекамо да они изнесу предлог нама, ми смо сами предложили план, а одлука да ли желе да буду реални сада је на политичким лидерима Европе", поручио је премијер.

Комесар ЕУ за економска и монетарна питања Пјер Московиси каже да је остварен озбиљан напредак у преговорима о грчкој дужничкој кризи, али још увек има доста посла на том пољу.

"Преговори су почели да доносе резултате, али обе стране треба још доста да се потруде за коначни резултат", навео је Московиси.

Шефица Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард и председник Европске централне банке Марио Драги синоћ су се неочекивано прикључили састанку лидера Француске и Немачке, Ангеле Меркел и Франсоа Оланда, као и председника Европске комисије Жан-Клода Јункера у Берлину на тему грчке кризе.

Притисак на Грчку да постигне договор с кредиторима је интензивиран будући да овог месеца треба да врати четири рате дуга ММФ-у вредне 1,6 милијарди евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи