Читај ми!

Вијести: Наводном вођи нарко-картела кредит од државе Црне Горе

Црногорска влада је преко државног кредитног фонда кредитирала Подгоричанина Васа Улића за кога аустралијски медији тврде да је шеф једног од највећих светских нарко-картела, пренеле су подгоричке "Вијести".

Аустралијска медијска компанија "Њуз корп" објавила је текст о једном од највећих светских картела, на чијем је челу, како тврди, Васо Улић. Он је то, међутим, негирао у разговору за Центар за истраживачко новинарство Црне Горе (ЦИН–ЦГ), пишу Вијести, преноси Бета.

Аустралијски медији пишу да тај картел шверцује хероин, кокаин, метамфетамин и канабис, те да само у Аустралију прокријумчари око шест тона дроге годишње.

Према наводима ЦИН-а, Инвестиционо-развојни фонд (ИРФ) је крајем 2011. године одобрио Улићевој компанији кредит од 42.000 евра за изградњу винског центра код Подгорице, док јој је од једне црногорске банке дато додатних 18.000 евра кредита.

Аустралијски медији наводе да је потврђено да црногорско тужилаштво има дебео досије о Улићу и другим личностима у земљи, као део међународног налога за хапшење како би се разбио нарко-картел.

"Тужиоци, међутим, разматрају такве информације већ готово годину дана, упркос томе што су под притиском других европских држава које Црна Гора жели да импресионира на путу ка ЕУ. Иако не постоји споразум о изручењу са Црном Гором, и црногорска и српска полиција активно раде са аустралијским колегама како би утврдили да ли је у склопу овог глобалног криминала почињено неко кривично дело на локалном нивоу, како би налози за хапшење могли бити спроведени", објавила је аустралијска медијска кућа, преносе Вијести.

У црногорском специјалном тужилаштву у понедељак нису желели ни да потврде нити да негирају да се баве Улићем, додаје лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи