Читај ми!

Папа: Посету Сарајеву прате поруке мира и охрабрења

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања поручио је да ће његову посета Сарајеву, најављену за 6. јун, пратити поруке мира, дијалога и охрабрења за миран суживот у тој држави.

Папа је у поруци објављеној у Сарајеву позвао све да му се придруже у молитви да његово предстојеће апостолско путовање у БиХ донесе "плодове" за хришћанску заједницу, али и за читаво друштво, преноси Танјуг.

Подсећајући да је "Мир вама" мото предстојећег похода, папа је поручио да је спреман да дође "као брат и гласник мира", како би свима изразио "своје поштовање и пријатељство".

Католицима у БиХ упутио је охрабрење да буду уз своје суграђане као "сведоци вере и Божје љубави", придоносећи изградњи друштва које "крочи према миру, суживоту и међусобној сарадњи", пренела је Хина.

Папа Фрања посетиће Сарајево 6. јуна, што ће бити трећи пут да поглавар Римокатоличке цркве долази у БиХ, с обзиром на то да је папа Јован Павле Други Сарајево посетио 1997, а Бањалуку 2003. године.

Организатори се ужурбано припремају за дочек у намери да сарајевски фудбалски стадион Кошево претворе у цркву на отвореном, док се неколико хиљада полицајаца и непознат број припадника ФБИ, ЦИА и других тајних служби спрема да обезбеди папин боравак, претходно су пренели локални медији.

Према раније представљеном плану посете, папа би у Сарајеву требало да борави читав дан, уз низ сусрета са босанско-херцеговачким политичарима, представницима верских заједница које делују у држави, као и са младима.

Централни део посете требало би да обележи света миса на отвореном - на стадиону Кошево који ће бити прилагођен за тај догађај и очекује се да прими 60.000 до 70.000 верника.

У истој функцији биће и читав простор око стадиона, па би, према неким проценама, Сарајево тог дана могло примити и до 150.000 ходочасника који намеравају да дођу и виде папу Фрању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи