Читај ми!

Остојић: Србија не сме да вређа осећања људи у Хрватској

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић сматра да је Хватска повлачењем свог амбасадора из Србије, као реакцију на то што је лидер радикала Војислав Шешељ запалио хрватску заставу у Београду, поручила Србији да мора поштовати одлуке Хашког трибунала и да не вређа осећања људи у Хрватској.

Хрватско Министарство спољних и европских послова упутило је оштар протест отправници послова српске амбасаде у Хрватској Боси Продановић, а хрватски амбасадор у Србији Гордан Маркотић позван је на консултације у Загреб након што је Шешељ јуче запалио хрватску заставу у Београду, преноси Танјуг.

Остојић је новинарима уочи седнице владе рекао да је Загреб тиме одговорио Србији на тај догађај и поручио јој да "мора променити свој однос према томе и поштовати одлуке Хашког суда, као што је то радила и Хрватска...", пренела је Хина.

Министар правосуђа Орсат Миљенић је додао да "свако ко се тако понаша треба да буде кажњен и процесуиран као што би био у Хрватској" и да је Шешељев поступак "апсолутно за кривични поступак".

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је кривични поступак против лидера Српске радикалне странке због паљења заставе државе Хрватске испред београдске Палате правде.

Поводом јучерашње изјаве Александра Вулина министар Остојић је додао да "сваки политичар мора изузетно да пази на оно шта говори, поготово у осетљивим ситуацијама".

Министар правосуђа Орсат Миљенић рекао је новинарима да је паљење хрватске заставе за кривични поступак и да би паљење туђе заставе у Хрватској било процесуирано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи