Читај ми!

Потврђен нови сазив Већа министара БиХ

Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине потврдио је на данашњој седници именовање новог сазива Већа министара БиХ, које ће наредне четири године предводити Денис Звиздић из СДА.

Готово шест месеци након октобарских општих избора, Представнички дом БиХ је са 26 гласова за, седам против и једним суздржаним, потврдио нови сазив Већа, јавља Федерална телевизија.

Парламент је тако потврдио за министарку цивилних послова Семиху Боровац (СДА), за њеног заменика именован је Ђорђе Милићевић (Народни демократски поредак).

Дужност министра за људска права и избеглице обављаће Адил Османовић (СДА). Министар финансија и трезора је Вјекослав Беванда (Хрватска демократска заједница - ХДЗБиХ).

Марина Пендеш (ХДЗБиХ) именована је за министарку одбране.

Државни министар правде биће, такође, кадар ХДЗ-а БиХ, а наредне четири године ту дужност обављаће Јосип Грубеша.

Игор Црнадак (Партија демократског прогреса) именован је за министра спољних послова.

За министра спољне трговине и економских односа именован је Мирко Шаровић (СДС). Драган Мектић, такође из СДС-а, именован је за министра безбедности.

На четверогодишњи мандат за министра трговине и комуникација именован је Славко Матановић (ДФ).

Пре одржавање седнице Дома одржана је и седница Комисије за припрему избора Већа министара БиХ. Седницу Комисије су напустили чланови из СНСД-а и ДНС-а.

Члан Комисије из СНСД-а Лазар Продановић је појаснио новинарима да је то учинио јер је прекршен Закон о Већу министара БиХ који је прописао да Веће министара треба да буде успостављено најкасније 70 дана од конституирања Представничког дома ПСБиХ, а данас је 112 дан од конституирања тог дома.

Представници СНСД-а у Представничком дому су пре седнице најавили да неће учествовати у данашњем раду парламента јер сматрају да се овим крши закон о Већу министара БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи