Држављани Србије и Грчке ухапшени због шверца миграната

Мађарска полиција ухапсила је четворо држављана Србије и Грчке под оптужбом да су помогли илегални прелазак, односно шверцовали 28 миграната преко границе.

Како је саопштила Полицијска капетанија Жупаније Чонград, јуче нешто после поноћи у пограничном насељу Ђаларет код Сегедина ухапшена су два држављанина Србије.

Они су и сами илегално прешли границу и оптужени су да су помогли илегални прелазак 19 миграната преко границе, преноси Танјуг.

Истог дана у јутарњим часовима, у околини пограничног насеља Реске заустављена су два возила којима су управљали држављани Грчке, а у којима је затечено девет држављана Сирије, који нису могли доказати свој легалан боравак у Мађарској.

Против двојице држављана Србије и двојице држављана Грчке покренути су поступци због сумње на трговину људима, док су мигранти поднели захтев за азил и предати у надлежност службе за имиграцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи