Читај ми!

Ухапшен шеф албанског бироа Интерпола

Албанска полиција ухапсила је у Тирани шефа албанског бироа Интерпола и једну званичницу због злоупотребе положаја, jaвљају албански медији.

Шеф бироа Интерпола у Тирани Артан Барјактари и бивша шефица, сада начелник сектора Лорета Аља, ухапшени су у понедељак због "случаја Фроку", јавила је АТА, преноси Танјуг.

Барјактари и Аља су занемарили своју дужност око хапшења и екстрадиције посланика Марка Фрокуа, оптуженог да је учествовао у убиству 1999. у Белгији.

Двоје високих званичника албанског Интерпола оптужени су да су од министарства правде задржавали захтев од Интерпола из Брисела који се тиче Фрокуа, а који је послат у Тирану у јануару ове године.

Генерални директор Полиције Албаније Артан Диди поднео је оставку због "моралне одговорности" после оптужби да је Интерпол Тирана прикривао податке о Фрокуу.

У образложењу оставке у коју су медији имали увид, директор албанске полиције је навео да је поднео због немогућности да контролише подређене.

Диди је такође у оставци написао да је подноси упркос чињеници да је он открио злоупотребе у Интерполу, али да није успео да обезбеди потребну контролу рада представника те организације. 

Белгијски амбасадор у Албанији Аник Ван Калстер изјавио је у понедељак у Скадру да је случај Фроку "техничко питање" и да је на албанском правосуђу да га реши.

"Ово је техничко питање пошто се случај и даље истражује. Сматрам непримереним да даље коментаришем. Албанија се посматра у погледу имплементације својих обавеза као држава кандидат за чланство у ЕУ", рекао је белгијски амбасадор.

Посланик Демохришћанске странке Марк Фроку, који је ухапшен прошле седмице због давања лажног исказа и налази се у кућном притвору, сада се суочава са оптужбом за убиство са предумишљајем које се сумњичи да је починио у Белгији 1999.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи