Читај ми!

Понта привремени министар финансија

Румунски премијер Виктор Понта именовао је себе за привременог министра финансија, и то на рок од пет дана, пошто се претходни министар нашао под истрагом због корупције.

Понта је на Твитеру објавио да ће функцију привременог министра финансија преузети до 25. марта и додао да ће после усвајања пореске политике председнику предложити новог министра финансија, јавио је Ројтерс.

Претходни министар Даријус Валцов поднео је оставку 15. марта, пошто је тужилаштво покренуло истрагу против њега због злоупотребе положаја док је обављао функцију градоначелника Слатине.

Валцов је оптужен да је фаворизовао одређене компаније у ангажовању на јавним радовима, у замену за два милиона евра, у време док је био градоначелник Слатине, од 2010. до 2013. године. Он, међутим, демантује да је узимао мито.

Агенција за борбу против корупције је раније саопштила да су "инспектори започели криминалистичку истрагу против Валцова у вези са оптужбама за злоупотребу положаја".

"Докази показују да је осумњичени Валцов примио око два милиона евра, од 2010. до 2013. године, од чега је део примио директно у готовини, а 585.000 евра, преко фирми посредника", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи