Читај ми!

Пахор пренео Вучићеву поруку хрватској председници

На ненајављеном састанку у Оточцу на Крки председник Словеније Борут Пахор пренео је председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић поруку премијера Србије Александра Вучића, с којим се недавно састао у Љубљани, јављају словеначки медији.

Љубљанско Дело извештава да је неформални радни сусрет Пахора и Грабар Китаровић трајао око два сата, а присуствовали су само најближи сарадници, преноси Бета.

Дело такође преноси саопштење Пахоровог кабинета да су разговарали о "јачању пријатељства између суседних народа и две државе", о сарадњи у евроатлантским институцијама и регионалној сарадњи.

Дело је незванично сазнало да је "словеначки председник хрватској колегиници пренео поруку српског премијера Александра Вучића", који је недавно посетио Словенију и разговарао с Пахором, који жели да се настави регионална иницијатива за јачање стабилности и поверења у региону, позната као "Процес Брдо".

На састанку у Оточцу, пише Дело, двоје председника дотакло се и прве посете Колинде Грабар Китаровић БиХ, што ће бити и њена прва службена посета иностранству. То је, наводи лист, "било и њено предизборно обећање" и "говори да је Хрватска веома заинтересована за стабилност БиХ и за њен улазак у Европску унију и НАТО".

Дело исто тако незванично сазнаје да ће председница Хрватске "ускоро и званично посетити Словенију", али се не наводи датум.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи