Читај ми!

Грчкa обнавља државну телевизију

Грчка влада најавила је да ће 5. марта поднети Скупштини предлог закона о поновном отварању државне радио-телевизије – куће ЕРТ.

Одлуку о укидању ЕРТ донела је 2013. претходна влада коалиције социјалиста и деснице, позивајући се на потребе штедњу, преноси Бета.

Предлог закона предвиђа "враћање на радна места радника отпуштених 11. јуна 2013, који то желе", навео је један извор из владе, објашњавајући да обнављање ЕРТ неће утицати на државни буџет.

Саветник премијера Алексиса Ципраса, Никос Папас рекао је да Влада не искључује могућност прераспиделе буџета да би финансирала обнављање ЕРТ.

Затварање ЕРТ у јуну 2013. изазвало је вишесемесечне протесте испред зграде те РТВ, у чему је учествовала Сириза, тада водећа опозициона странка. Одлуку о затварању осудила је и европска организација радио-телевизија ЕБУ.

Велики број запослених те телевизије у међувремену је пензионисан, а део отпуштен.

"ЕРТ ће радити демократски, да би појачала програм културе и информативни програм. То неће оптеретити државни буџет", рекао је извор из владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи