Читај ми!

Додик: Формирање ентитетске власти до 20. децембра

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао у Бањалуци да очекује да ће процес конституисања власти у том босанско-херцеговачком ентитету бити окончан до 20. децембра.

О процесу формирања власти у Српској и БиХ Додик је разговарао с високим представником у Босни и Херцеговини Валентином Инцком, потврдивши да подржава нови приступ Еворпске уније према европским интеграцијама БиХ, преноси Танјуг.

Додик је подсетио да је РС и до сада имала проактиван приступ у решавања тзв. европских питања, али да је оно заустављено у Федерацији БиХ због немогу договора између представника Хрвата и Бошњака.

Додик је, такође, изнео и познати став Српске да истовремено и на исти начин треба решити питање државне и војне имовине.

Председник РС и високи представник у БиХ разменили су мишљења и о осталим актуелним питањима, саопштено је из Додиковог кабинета.

Претходно, Инцко је након састанка са председником ентитетског парламента Недељком Чубриловићем, поручио да је почело ново поглавље у историји БиХ и да је најважнији задатак свих политичара у држави - економија.

"Економија је на првом месту, а потом социјална питања. Улагања у привреду су неопходна, али је неопходан и амбијент који ће то омогућити. Европски пут БиХ је трасиран и сада сви треба да раде на томе да се она и коначно нађе тамо", сматра високи представник и додаје да без договора сва три народа нема корака напред.

Посета високог представника уследила је након што је ове седмице одржана седница Управног одбора Савета за спровођења мира (ПИЦ), који се у Сарајеву састао на нивоу политичких директора и поново потврдио опредељеност за стабилну, демократску и просперитетну БиХ с функционалнијим институцијама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи