Читај ми!

Врело на читавом Балкану

Подручје Балкана под снажним утицајем афричког топлог таласа који условљава тропске температуре. На целом полуострву температуре прелазе 30 степени Целзијуса.

Тропске врућине већ неколико дана на читавом Балкану - жива у термометру је изнад уобичајених вредности, а ових дана било је и рекордно високих температура за ово доба године.

Метеоролози кажу да су високе температуре последица утицаја врелог таласа који је стигао из северне Африке.

Убедљиво најврелији део Балкана је Босна и Херцеговина. Како пише Дневни аваз, поред Мостара и Вишеграда где је температура прелазила 40 степени, високе температуре забележене су и у Сарајеву, Тузли, Бањалуци, Бихаћу и Зеници, а жива на термометру у послеподневним сатима прелазила је 36 степени.

У Босни и Херцеговини и данас ће преовладавати сунчано и врло топло. Највиша дневна температура ће износити од 32 до 38 степени.

У већем делу Хрватске температура се током дана не спушта испод 33 у хладу. Сутра увече, најављују метероролози, пашће и киша и температура.

У последњих десет година у свету су забележене највише температуре током последњег столећа.

Код овако високих температура лекари упозоравају на адекватно облачење, исхрану и узимање довољно течности. Такође, грађанима се саветује да у најтоплијем делу дана не излазе из својих домова, уколико не морају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи