Читај ми!

Приведени активисти МАНС-а

Вања Ћаловић, извршна директорка оранизације МАНС и неколико активиста те НВО приведени и саслушани у црногорској полицији, након перформанса испред зграде парламетна. Ухапшени смо зато што смо се борили против пљачке грађана, рекла Ћаловићева.

Извршну директорку Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) Вању Ћаловић и неколико активиста те невладине организације привела је полиција након перформанса који су поставили испред парламента Црне Горе.

Активисти МАНС-а привдени су због, како је речено, кршења јавног реда и мира и угрожавања државне имовине.

Ћаловићева и пет активиста МАНС-а, после привођења, доведени су у подгорички Прекршајни суд. Након саслушања нису кажњени по скраћеном поступку, већ је прекршајни судија одлучио да претрес одложи за 8. јул.

"Ухапшени смо зато што смо се борили против пљачке грађана. Уместо да ухапсе оне који су опљачкали Комбинат алуминијума Подгорица, оне коју су уништили црногорску привреду и изнели милионе евра, они су ухапсили нас који се против тога боримо", рекла је Ћаловићева новинарима.

Пре него што су приведени, они су просули црвену фарбу на степенице испред улаза у Скупштину и носили транспарент с сликом председника парламента Ранка Кривокапића, на ком је писало "Човек се држи за реч а...".

МАНС је перформансом протестовао због тога што је Кривокапић у среду у парламенту гласао за повећање Пореза на додатну вредност (ПДВ) са 17 на 19 одсто.

Активисти су навели да је глас Кривокапића био пресудан да парламент прихвати предлог Владе о повећању ПДВ-а.

Полицајци су, као разлог привођења, навели уништавање државне имовине и кршење јавног реда и мира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи