Читај ми!

Тихић: Бриселски споразум учвршћује БиХ

Споразум Београда и Приштине је искорак према ЕУ па ће вероватно ослабити оне снаге које причају о отцепљењу РС и великој Србији, каже лидер СДА у БиХ Сулејман Тихић, који верује да ће се и у РС створити значајна маса која жели одрживу БиХ.

Лидер Странке демократске акције БиХ Сулејман Тихић изјавио је да је Београд споразумом са Приштином направио један искорак према ЕУ и оценио да ће то аутоматски повући и БиХ и да ће вероватно ослабити оне снаге које причају о отцепљењу Републике Српске и великој Србији.

"Мислим да ће након ових одлука које су донесене у Србији то бити неки допринос решавању одређених питања и у БиХ. Верујем да ће се и у Републици Српској створити једна значајна маса која жели одрживу БиХ", рекао је Тихић у интервјуу загребачком Вечерњем листу, у издању са БиХ.

Говорећи о предлогу стручног тима САД за реформу Федерације БиХ, Тихић је рекао да мисли да би највећа уштеда била укидање свих жупанија у БиХ.

"Њихове надлежности треба пренети на општине и Федерацију, а уградити уставне механизме етничке заштите на федералном нивоу и оставити могућност формирања заједнице општина", рекао је Тихић који је након дужег одсуства због болести, како сам каже, почео да ради пре две седмице.

Упитан зашто не укинути Федерацију, ако је циљ јачање државе, он је одговорио: "Слажем се, ја сам за то да се укину оба ентитета у БиХ".

А на опаску да би се укидањем Федерације, Република Српска свела на ниво једне жупаније, Тихић је рекао да ''не зна како би то функционирало, јер све промене у Федерацији морају бити у складу са Уставом БиХ. Мора постојати неки пандан РС-у".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи