Читај ми!

Тихић оптужио Лагумџију за пуч у Федерацији

Председник Странке демократске акције Сулејман Тихић оптужио лидера Социјалдемократске партије Златка Лагумџију да спроводи пуч у Федерацији БиХ након хапшења Живка Будимира.

Хапшење председника Федерације Босне и Херцеговине користи се за пучистичко преузимање власти, изјавио је председник СДА Сулејман Тихић и директно за то оптужио лидера Социјалдемократске партије Златка Лагумџију.

Тихић тврди да то доказују покушаји да се на сваки начин преузму овлашћења притвореног председника Федерације јер, како каже, очито је да постоји план да се надлежности председника пренесу на његове заменике.

''Управо ови покушаји неуставног преузимања власти од стране нове парламентарне већине, стављају под сумњу и разлоге хапшења, односно кривичног поступка против Будимира. То може бити циљ због чега се све ово дешава", рекао је Тихић за агенцију Анадолија, а преноси Танјуг.

Тихић је рекао да ће СДА користити све демократске и уставне механизме како би се зауставили пучистички покушаји преузимања власти.

"Немамо довољно гласова да зауставимо незаконите одлуке уколико буду донесене, али, мислим да јавност увиђа о чему се то ради'', рекао је Тихић.

Председник СДА је потврдио да је последњих месеци из јавности одсуствовао због две операције које је у фебруару и марту имао у иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи