Читај ми!

Санадера пребацују у затворску болницу

Због лошег здравља бившег премијера Хрватске Ива Санадера пребацују у затворску болницу, а суђење у случају "Фими-медија" биће одложено. Санадерови адвокати не знају о чему се тачно ради.

Бивши хрватски премијер Иво Санадер биће пребачен у затворску болницу због лошег здравља, па је суђење у случају "Фими-медија" одложено.

Уочи почетка данашње расправе, из загребачког затвора у Реметинцу обавестили су судско веће да је Санадер лоше и да није способан за рочиште.

Санадерови адвокати су за његово лоше здравствено стање сазнали јутрос у суду. Они су рекли новинарима да се он није жалио ни на какве тегобе, и да не знају о чему је реч. Наставак суђења у случају "Фими-медија" заказан је за сутра.

Пошто је изручен из Аустрије, Санадер је био хоспитализован због срчаних проблема.

Бивши хрватски премијер и председик Хрватске демократске заједнице Иво Санадер се заједно са још 10 физичких и правних лица терети за извлачење око 10 милиона евра из државних предузећа и министарстава преко маркетиншке агенције Фими-медија по којој је афера и добила име. Међу оптуженима је и ХДЗ као прва странка која се терети за корупцију.

Кривицу су у том случају признали рачуновођа ХДЗ-а Бранка Павошевић, бивши благајник ХДЗ-а и шеф царине Младен Барисисћ који тврди да је све радио по Санадеровом налогу, и власница маркетиншке агенције "Фими-медија" Невенка Јурак.

Међутим, њих троје нису се нагодили с тужилаштвом као оптужени Анита Лончар-Папеш и Бојан Димић преко чијих се фирми, у сарадњи с "Фими-медијом", такође извлачио новац.

Кривицу су на почетку суђења одбацили Санадер, ХДЗ и њихов бивши портпарол Ратко Мачек. Санадер тврди да су оптужбе исконтруисане и да га остали оптужени терете како би добили мање казне.

Жупанијски суд у Загребу осудио је недавно Санадера на јединствену казну од 10 година затвора за примање мита и ратно профитерство. На ту казну има право жалбе Врховном суду. По изрицању казне, Санадер је пребачен у загребачки затвор у Реметинцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи