Читај ми!

Скупља РТВ претплата за богатије Хрвате

Министарство културе Хрватске најављује промену начина плаћања претплате за јавни сервис. Предложено да они са вишим примањима плаћају више, а незапослени да буду ослобођени РТВ.

Хрватску очекује промена закона која би подразумевала да претплату јавном сервису плаћају сви, изузев незапослених, док би они са већим примањима плаћали више.

Главни саветник за медије Министарства културе Милан Живковић најавио је промену у начину плаћања претплате Хрватској радио-телевизији и, према идејама ресорног министарства, након 2013. године претплату би плаћали сви грађани, а не само они који поседују пријемнике.

Висина претплате била би одређене у складу са примањима сваког грађанина што би, указују хрватски медији, значило да се надоканада за пријем програма ХРТ-а плаћа индивидуално.

Обавеза плаћања претплате више неће зависити од поседовања пријемника или компјутера у домаћинству, већ од становања у Хрватској.

Они са вишим примањима плаћали би, према новим правилима, вишу, а пензионери нижу претплату. Незапослени би били ослобођени плаћања претплате хрватском јавном сервису.

"Хипотетички посматрано, двочланом домаћинству са средњим нивоом прихода не би се, практично, ништа променило, осим што би уместо садашњих 80 куна обоје убудуће плаћали по 40", објаснио је Живковић.

Промена начина плаћања претплате требало би да буде донета у пакету са другим променама медијских закона, а у Министарству очекују да ће нова законска регулатива бити усвојена током 2013. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи