Читај ми!

Сахрањена Антонија Билић

Антонија Билић сахрањена на гробљу у Дрнишу у Далмацији. Породица позвала да се, уместо цвећа и свећа, уплати новац за опремање Хрватске горске службе спасавања у Дрнишу.

На гробљу у Дрнишу у Далмацији сахрањена је Антонија Билић за чије је убиство првостепено осуђен Драган Паравиња.

Антонијина породица, многобројни пријатељи и познаници из дрнишког краја окупили су се на последњем испраћају младе Дрнишанке. Породица је позвала да се, уместо цвећа и свећа, уплати новац за опремање Хрватске горске службе спасавања у Дрнишу, пренели су хрватски медији.

Жупанијски суд у Шибенику неправоснажно је осудио Драгана Паравињу 19. октобра на 40 година затвора због покушаја силовања и убиства Антоније Билић средином 2011. године, као и за покушај силовања још једне жене 2010. године.

Породица Антоније Билић више пута је апеловала на Паравињу да открије где је сакрио њено тело, али он то није учинио тврдећи да му цео случај намештају. Тај случај потресао је Хрватску, али и јавност у региону.

Вишемесечна потрага за несталом девојком није дала резултата, иако је била најопсежнија која је икад срповедена у Хрватској, током које је чак исушено и једно језеро.

Њени посмртни остаци пронађени су случајно крајем новембра ове године на сметлишту камионског паркиралишта на подручју Јосипдола, код Огулина.

Антонија Билић последњи пут је виђена 7. јуна прошле године док је стопирала преко реке Чиколе, и то како улази у камион којим је управљао Паравиња.

У његовом камиону пронађени су трагови крви нестале девојке. Он је, најпре, истражитељима у БиХ признао, а потом порекао да је убио.

Паравиња је и у БиХ и у Србији осуђен због покушаја силовања и силовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи