Читај ми!

"Вечер": Насиље изазвали плаћеници

Нереде на митингу у Љубљани прошлог петка, наводно извазвали плаћеници, тврди лист "Вечер“. Како наводи лист, полиција утврдила да су демонстранти за изазивање насиља плаћени до 50 евра.

Изгредници који су започели нереде на митингу у Љубљани у прошли петак су, наводно, плаћеници унајмљени да поремете, иначе миран догађај, пише мариборска Вечер.

Лист наводи да полиција верује да су они били ангажовани да поремете мирне демонстрације и докажу да је реч о протестима са политичком позадином.

Незванично, тврди лист, полиција је утврдила да су демонстранти плаћени до 50 евра да учествују у побуни.

Зато полиција, наводи Вечер, сада истражује ко је наручио нереде, а један од трагова води ка политичарима.

Лист тврди да су насилници били добро обучени за борбу против полиције и познају њихову тактику, да су полицајце гађали разним питотехничким средствима, каменим коцкама и сузавцем, а сами су носили гас маске и другу опрему коју ни полицајци немају.

Вечер указује да насилници, осим у Љубљани и Марибору, нису примећени на протестима ни у једном другом граду.

Мирније него протеклих дана

У Словенији се настављају демонстрације због владиних оштирих мера штедње. Протести су синоћ били мирнији него протеклих дана. Полиција је на северу Словеније синоћ ухапсила 11 људи а на југу, у Брежицама није било већих проблема.

Протести у Јасеницама су почели скупом од 300 људи. Oни су мирно скандирали испред општине, али после три сата, по већ виђеном сценарију из Љубљане и Марибора почели су са бацањем петарди и камења на општинску зграду.

Када је пао први Молотовљев коктел полиција је почела са акцијом у којој није било теже повређених. У овом тренутку пет људи још је у притвору у Крању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи