Читај ми!

Почео пробни попис у БиХ

У Босни и Херцеговини почео пробни попис становништва који ће трајати до 29. октобра. Тим пописом биће учињен корак ка испуњавању услова Европске уније на путу ка чланству.

Почео је пробни попис становништва, домаћинстава и станова у Босни и Херцеговини. Тиме ће бити обухваћено 15 општина и 21 пописни круг, од којих један обухвата око стотину домаћинстава.

Пробни попис организован је први пут у БиХ после 21 године, чиме ће бити учињен корак ка испуњавању услова Европске уније на путу ка чланству, а претходи попису који ће у БиХ бити спроведен 2013. године.

У Републици Српској пробни попис ће бити спроведен у Бањалуци, Добоју, Приједору, Шипову, Прњавору, Козарској Дубици, Теслићу, Угљевику, Зворнику, Бијељини, Фочи, Гацку, Требињу, Источном Новом Сарајеву и Палама.

У Федерацији БиХ биће спроведен у 19 општина или 33 пописна круга којим ће бити обухваћено око 3.000 домаћинстава или 9.000 становника, као и шест пописних кругова у Брчко дистрикту.

Пописивачи ће са собом носити мапу пописног круга да би знали која домаћинства пописују, а сви подаци пописаних грађана биће заштићени.

Пописи листић за грађане има 45 питања, а листић за станове и домаћинства 36 питања, пренели су медији у БиХ.

Директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић саопштио је раније да ће пробни попис коштати 200.000 КМ, што је обезбеђено из буџета БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи