Читај ми!

СДС и СДА најбоље прошли у БиХ

У Републици Српској највише начелника локалних власти имаће СДС, а у Федерацији БиХ СДА Сулејмана Тихића. Милорад Додик поручио да његов СНСД није изгубио снагу, али да је схватио поруку народа.

На локалним изборима у Републици Српској највише гласова добила је Српска демократска странка. Освојила је 25 начелничких места, а Савез независних социјалдемократа седам мање. У Федерацији БиХ најбоље је прошла Странка демократске акције Сулејмана Тихића – имаће 34 начелника. И док у Републици Српској СДС слави, Милорад Додик поручује да Савез независних социјалдемократа није изгубио снагу, али да је схватио поруку народа.

У Српској демократској странци су више него задовољни огромним помаком за четири године. Изборни резултат је, кажу, реакције гласача на актуелну ситуацију.

"Рачунамо да би у до 40 места могли да добијемо власт", изјавио је председник СДС-а Младен Босић.

Председник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик саопштава да странка, упркос губитку неких начелничких места, није изгубила снагу и најважнија места, као и да ниједна партија није стекла примат на политичкој сцени РС. Ипак, свестан је поруке коју им је народ послао на изборима.

"Поручили да су добрим делом незадовољни и да већина из СНСД-а није оправдала њихова очекивања и поверење. Сматрам да је нашем лошијем резултату на изборима много више кумовало гласање против СНСД-а него посебна подршка било ком нашем ривалу", рекао је Додик.

Ипак, највећи град у Републици Српској, Бањалуку, и даље ће водити СНСД.

Бањалука је поново подржала СНСД и зато смо добили и градоначелника и огроман број одборничких места, сигуран сам", поручио је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.

СДС ће имати начелнике у 25 места, међу њима и у Бијељини, Добоју, Градишци, Источном Сарајеву.

Ја сам то доживео као неку потврду онога што смо радили у претходном периоду, што смо заједно са народом успели да неке лепе пројекте који су добри за наш град и што су они то препознали", изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

У Требињу је, такође, дошло промене власти. Кандидата СНСД-а Доброслава Ћука победио је Славко Вучуревић, испред коалиције 10 странака. У Приједору је трећи мандат добио начелник Марко Павић из Демократског народног савеза. У Сребреници воде представници српске коалиције, али још нису прогласили победу, јер чекају гласове пристигле поштом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи