РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Севернокорејске трупе за два до три дана на фронту; Путин: Неће бити размене, спремни смо на разумне компромисе

Рат у Украјини – 975. дан. Руска Федерација неће правити никакве уступке по питању украјинског поравнања, неће бити размене, истакао је председник Владимир Путин и додао да је Русија спремна на разумне компромисе. Према обавештајним информацијама, Русија ће већ од 27-28. октобра употребити прву севернокорејску војску у зонама борбених дејстава.

Зеленски: Севернокорејске трупе за два до три дана на фронту; Путин: Неће бити размене, спремни смо на разумне компромисе Зеленски: Севернокорејске трупе за два до три дана на фронту; Путин: Неће бити размене, спремни смо на разумне компромисе

У нападима Русије на источну Украјину у погинуле најмање четири особе, а рањено је још 10, саопштиле су регионалне власти.

Начелник Харковске области Олег Синехубов навео је да руске снаге циљале подручје у близини пијаце у Купјанску. Како је додао, оштећени су двоспратна зграда, десетак киоска као и прозори на оближњим кућама.

Украјинска војна обавештајна служба тврди да су прве севернокорејске јединице обучене у Русији распоређене у области Курск, руској пограничној области где су кијевске снаге извршиле упад.

У саопштењу на Телеграм каналу обавештајна служба додаје да се око 12.000 севернокорејских војника, укључујући 500 официра и три генерала, већ налази у Русији, а да се обука одвија у пет војних база.

Упитан о извештајима да је Северна Кореја послала хиљаде војника у Русију, Владимир Путин је одговорио да је ствар Москве како ће применити споразум о партнерству са Пјонгјангом који је раније ратификовала Државна дума.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес рекао је лидерима држава чланица БРИКС-а да је свету потребан мир у Гази, Либану, Украјини и Судану.

Седам чланица НАТО-а противи се позивању Украјине да се придружи Алијанси, пренео је бриселски портал Политико, позивајући се на четири званичника НАТО-а и САД, као и поједине дипломате.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи