РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Не одустајемо од територије за чланство у НАТО-у; Путин и Си разговарали о Украјини

Рат у Украјини – 972. дан. Председници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг су на самиту БРИКС-а доста времена у разговору посветили Украјини и односу према колективном Западу, саопштио је Кремљ. Председник Володимир Зеленски подсећа да Украјина не говори о добијању чланства у НАТО-у како би заменила своје територије које је окупирала Русија.

Зеленски: Не одустајемо од територије за чланство у НАТО-у; Путин и Си разговарали о Украјини Зеленски: Не одустајемо од територије за чланство у НАТО-у; Путин и Си разговарали о Украјини

Председник Володимир Зеленски и амерички министар одбране Лојд Остин разговарали су о могућностима противваздухопловне одбране Украјине, припремама за зимски период и проширењу употребе далекометног наоружања против руских војних објеката.

Остин је најавио нови пакет војне помоћи Кијеву у износу од 400 милиона долара. Зеленски је потврдио да ће САД са 800 милиона долара финансирати производњу украјинских дронова.

Шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров каже да изјаве америчког председника Џозефа Бајдена о спремности Вашингтона за преговоре са Русијом о смањењу нуклеарног наоружања без предуслова представљају "обману".

Забрана извоза руских енергената постаће основа 15. пакета санкција земаља Европске уније против Руске Федерације, сазнаје Политико.

Међутим, усвајање нових антируских економских мера у ЕУ не подржавају представници Мађарске, што знатно компликује ситуацију, наводи Политико.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи