Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Лавров: Знаћемо ако одлуче да ударе, на снази ће бити Путинова "шема"; Кијев: Руси нам украли 180.000 тона жита

Рат у Украјини – 958 дан. Шеф дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да ће Русија знати ако буде донета одлука о удару западним оружјем на територију Федерације, а да ће "шема" коју им је изнео председник Владимир Путин већ бити на снази. Премијер Денис Шмихал оптужио је Русију да је ове године преко луке Маријупољ извезла више од 180.000 тона украденог украјинског жита.

Лавров: Знаћемо ако одлуче да ударе, на снази ће бити Путинова "шема"; Кијев: Руси нам украли 180.000 тона жита Лавров: Знаћемо ако одлуче да ударе, на снази ће бити Путинова "шема"; Кијев: Руси нам украли 180.000 тона жита

Украјински премијер Денис Шмигаљ изјавио је да Украјина неће продужити петогодишњи споразум са руском државном енергетском фирмом "Гаспром" о украјинској транзитној рути за гас, који истиче крајем године.

За то време настављају се борбе између руских и украјинских снага у пет праваца, од чега су најинтензивније у лиманском, купјанском и курахивском правцу. Уништен је највећи нафтни терминал на Криму.

Кијев спрема провокацију хемијским оружјем у Украјини, умешане и САД, тврди руска војска.

Ирска је терен за игру руских обавештајних служби, упозорио је бивши заменик команданта ирске војне јединице Катал Бери. 

Председник Естоније позвао на укидање забране удара дубоко на територију Русије. Огласила се и немачка министарка спољних послова Аналена Бербок, која је поручила да не искључује могућност да Украјина у самоодбрани нападне војне објекте у Русији оружјем из немачких залиха.

Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је, током међувладиног састанка са украјинским премијером Денисом Шмигаљом, да Словачка стопроцентно подржава улазак Украјине у ЕУ, али не и у НАТО.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи