Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Бригада "Љут": Руси стигли до Централног рудника у Торецку; санкције Зеленског за издајнике и руску војну производњу

Рат у Украјини – 958 дан. Руска војска је ушла у Торецк,  у Бахмутском округу Доњецке области и успела је да дође до Централног рудника, саопштио је Артем Џепко, представник Здружене јуришне бригаде Националне полиције "Љут".  Украјина је увела два пакета санкција, ограничења за издајнике и војну производњу у Руској Федерацији, саопштио је председник Володимир Зеленски.

Бригада "Љут": Руси стигли до Централног рудника у Торецку; санкције Зеленског за издајнике и руску војну производњу Бригада "Љут": Руси стигли до Централног рудника у Торецку; санкције Зеленског за издајнике и руску војну производњу

Украјински премијер Денис Шмигаљ изјавио је да Украјина неће продужити петогодишњи споразум са руском државном енергетском фирмом "Гаспром" о украјинској транзитној рути за гас, који истиче крајем године.

За то време настављају се борбе између руских и украјинских снага у пет праваца, од чега су најинтензивније у лиманском, купјанском и курахивском правцу. Уништен је највећи нафтни терминал на Криму.

Кијев спрема провокацију хемијским оружјем у Украјини, умешане и САД, тврди руска војска.

Ирска је терен за игру руских обавештајних служби, упозорио је бивши заменик команданта ирске војне јединице Катал Бери. 

Председник Естоније позвао на укидање забране удара дубоко на територију Русије. Огласила се и немачка министарка спољних послова Аналена Бербок, која је поручила да не искључује могућност да Украјина у самоодбрани нападне војне објекте у Русији оружјем из немачких залиха.

Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је, током међувладиног састанка са украјинским премијером Денисом Шмигаљом, да Словачка стопроцентно подржава улазак Украјине у ЕУ, али не и у НАТО.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи