РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Погођена вишеспратница у Харкову, најмање 12 повређених; Русија евакуисала око 1.200 људи у Краснодару

Рат у Украјини – 941. дан. Најмање 12 људи је повређено након што ракета погодила вишеспратницу у Харкову, саопштио је градоначелник тог града. Украјински председник Володимир Зеленски очекује да други мировни самит, чије је одржавање планирано до краја године стави тачку на рат. Управа руске атомске електране Запорожје, коју контролише Москва, оптужила је украјинске снаге да су извеле напад дроном на оближњу трафостаницу. Кијев забранио употребу Телеграма на службеним уређајима званичника.

Кијев: Погођена вишеспратница у Харкову, најмање 12 повређених; Русија евакуисала око 1.200 људи у Краснодару Кијев: Погођена вишеспратница у Харкову, најмање 12 повређених; Русија евакуисала око 1.200 људи у Краснодару

Ваздухопловство Оружаних снага Украјине саопштило је да је ПВО одбрана изнад Кијева оборила 61 беспилотну летелицу типа "шахед".

Са друге стране, Министарство обране Русије навело је да су њихови ПВО системи оборили осам украјинских дронова у Белгородској области.

Министарство истиче да ће руске снаге "благовремено" вратити контролу над Курском облашћу, додавши да су снаге на фронту одбиле више налета непријатеља.

Украјински председник Володимир Зеленски очекује да други мировни самит, чије је одржавање планирано до краја године стави тачку на рат.

Kако је раније најављено, Зеленски ће следеће недеље на састанку са америчким председником Џозефом Бајденом, представити украјински "план победе".

Владимир Путин формирао је Међуресорну комисију у Савету безбедности Русије за попуњавање војске особљем по уговору.

Министарство одбране Украјине објавило је да се у просеку сваког месеца широм земље регрутује 6.500 добровољаца.

Управа руске атомске електране Запорожје у источној Украјини, коју контролише Москва, оптужила је у украјинске снаге да су извеле напад беспилотном летелицом на оближњу трафостаницу што је, како се истиче, претња по нуклеарку.

Украјинске власти забраниле су употребу апликације за размену порука Телеграм на службеним уређајима које користе државни званичници, војно и друго особље због опасности од руске шпијунаже.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи