Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Операција на руској територији тече по плану; Москва: Ослобађена два места у Курској области

Рат у Украјини – 937. дан. Руске трупе су ослободиле насеља Успеновка и Борки у Курској области, саопштило је Министарство одбране Русије. Володимир Зеленски рекао је да Украјина у операцији у Курској области делује тачно онако како је планирала. Украјински председник истиче да су борбе и даље у току на седам праваца, а најнапетија ситуација остаје на правцу Курахова.

Зеленски: Операција на руској територији тече по плану; Москва: Ослобађена два места у Курској области Зеленски: Операција на руској територији тече по плану; Москва: Ослобађена два места у Курској области

Борбе се у Украјини воде на седам праваца, а најнапетија ситуација је на правцу Курахова, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

У Курској области све иде по плану, саопштио је Володимир Зеленски. С друге стране, Москва тврди да је осободила два места од украјинских трупа.

Владимир Путин одлучио је да повећа попуњеност Оружаних снага Руске Федерације на 2.389.130 укључујући 1,5 милиона војног особља.

Велика Британија неће дозволити Украјини да користи ракете дугог домета "сторм шедоу" против циљева у Русији без сагласности САД, пише Тајмс.

Руски стручњаци започели су детаљну студију пројектила "сторм шедоу", преносе РИА Новости.

Све конкретне одлуке о украјинској употреби ракета дугог домета унутар руске територије требало би да донесу појединачни савезници, изјавио је у одлазећи шеф НАТО-а Јенс Столтенберг.

Иако Кијев није добио дозволу САД за ударе оружјем далеког домета Зеленски каже да је Москва померила авионе на већу удаљеност.

Руске спољне обавештајне службе тврде да Кијев на подстицај САД спрема провокацију извођењем инсценираног "руског ракетног удара" на дечју установу са бројним жртвама.

уторак, 17. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи