Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руски дронови и ракете испаљени на Кијев и Лавов, Пољска у приправности; Стефанчук: И Кулеба поднео оставку

Рат у Украјини – 923. дан. Руске снаге су лансирале ракете и дронове на Кијев и Лавов, на западу Украјине, недалеко од границе са Пољском, саопштиле су украјинске власти, док се пољски војни авиони налазе у стању приправности. Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба поднео је данас оставку, објавио је председник парламента Руслан Стефанчук.

Руски дронови и ракете испаљени на Кијев и Лавов, Пољска у приправности; Стефанчук: И Кулеба поднео оставку Руски дронови и ракете испаљени на Кијев и Лавов, Пољска у приправности; Стефанчук: И Кулеба поднео оставку

У Полтави су у току спасилачке акције на месту руског ракетног напада на образовну установу и болницу, у којем је погинуло више од 50 људи, а више од 270 је повређено.

Председник Володимир Зеленски рекао је да органи реда и Министарство одбране истражују све околности те трагедије.

Руске снаге извршилe ваздушни напад на зграду универзитета у Суми, саопштила је обласна војна управа.

Поводом напада на Полтаву, Бела кућа је изразила саучешће украјинском народу и уверење да ће подршка остати непоколебљива, пре свега у смислу јачања способности Оружаних снага.

Зеленски је у интервјуу за Ен-Би-Си њуз потврдио да Кијев планира да на неодређено време држи руске територије које је заузео у изненадном упаду у Курск прошлог месеца док не примора председника Владимира Путина на преговоре. 

"Украјина ће држати територију, јер је то саставни део његовог победничког плана за окончање рата, поручио је Зеленски.

Шеф руске државне компаније за нуклеарну енергију "Росатом" рекао је да Москва види веома висок ризик од напада на нуклеарну електрану у региону Курск где су украјинске снаге прошлог месеца пробиле руску границу

Монголија је објаснила да није могла да ухапси председника Владимира Путина по налогу Међународног кривичног суда, током боравка у тој држави због њене енергетске зависности од Русије.

Европска унија је изразила жаљење због чињенице да су власти Монголије угостиле шефа Кремља, а да га нису ухапсиле.

среда, 04. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару