Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Погођен руски ракетни брод "Циклон" на Криму; Москва: Узимање прихода од замрзнуте имовине је бандитизам

Рат у Украјини – 818. дан. Генералштаб Оружаних снага Украјине потврдио је да је уништен руски ракетни брод "Циклон" на Криму. Председник Володимир Зеленски уверен је да ће постављање неколико система "патриот" у близини линије фронта омогућити заштиту Украјине, јер Руси, тврди "неће имати чиме да лете". Москва је одлуку Европске уније о коришћењу нето добити од замрзнуте имовине Руске Федерације за војну помоћ Украјини, назвала економским и финансијским бандитизам.

Кијев: Погођен руски ракетни брод "Циклон" на Криму; Москва: Узимање прихода од замрзнуте имовине је бандитизам Кијев: Погођен руски ракетни брод "Циклон" на Криму; Москва: Узимање прихода од замрзнуте имовине је бандитизам

Борбе се настављају у Харковској области код места Старице и Волчанска, док руска војска најактивније напада на Покровском правцу, тврди украјински Генералштаб.

Украјински званичници, такође, навели су да и даље контролишу око 60 одсто територије пограничног Волчанска, као и да напади на тај град не престају.

Са друге стране, руски званични тврде да су заузели насеље Бeлогоровка у Луганској области, док је украјинска војска саопштила да успешно одбија нападе код тог места.

Председник Украјине Володимир Зеленски, истовремено, изјавио је да је западним савезницима потребно "превише времена" да донесу одлуке о војној подршци Украјине, истичући да свака одлука касни за око годину дана.

Амерички секретар за одбрану Лојд Остин, у међувремену, рекао је да ће снаге Кремља у наредном периоду покушати да створе тампон-зону дуж украјинске границе, али да ће Украјина имати сталан прилив помоћи од САД, што ће променити ситуацију на ратишту.

За то време, шпанска министарка одбране Маргарита Роблес најавила је да ће њена земља у јуну послати нови пакет војне помоћи Украјини, укључујући тенкове "леопард" и муницију.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије