Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

САД купуjе оружје Украјини вредно шест милијарди долара; Кијев евакуисао две болнице због страха од напада

Рат у Украјини – 793. дан. САД ће Украјини обезбедити ракете "патриот", у оквиру пакета додатне војне помоћи у вредности шест милијарди долара, саопштио је Пентагон. Унијан јавља да Украјина повлачи тенкове "абрамс" са ратишта јер не могу да их заштите од напада дронова. Кијев је евакуисао две цивилне болнице због навода шефа безбедносне службе белоруског КГБ-а који је рекао да су у њима смештени војници, што је изазвало страх од ваздушног напада.

САД купуjе оружје Украјини вредно шест милијарди долара; Кијев евакуисао две болнице због страха од напада САД купуjе оружје Украјини вредно шест милијарди долара; Кијев евакуисао две болнице због страха од напада

Током јучерашњег дана су се на фронту одирала 93 борбена окршаја, највише руских напада су Оружане снаге Украјине одбиле на правцу Авдејевке, Бахмута, Лимана и Новопавловке, саопштава војска Украјине.

Кијев је потврдио да су војска добила америчке ракете дугог домета ATACMS. Кремљ је пак саопштио да испорука ATACMS Украјини неће променити исход рата.

Руски системи С-300, "панцир" и други ПВО системи формираће "заштитну куполу" изнад Запорошке области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Пољска и Литванија помоћи ће украјинским властима да мушкарце који подлежу војној обавези врате у Украјину, након што је Кијев раније ове недеље саопштио да обуставља конзуларне услуге за војно способне мушкарце у иностранству.

Тензије су избиле између Белорусије и Литваније. Шеф белоруске службе безбедности Иван Тертел каже да је осујећен напад на Минск дроновима лансираним из Литваније. Војска Литваније наводи да није предузела никакву непријатељску акцију.

Кина мора да престане да помаже Русији у рату против Украјине ако жели да има добре односе са Западом, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, оценивши да је помоћ Пекинга била ''од виталног значаја'' за руске снаге.

Нуклеарно оружје Северноатланског савеза у Пољској ће бити једна од примарних мета Русије, ако тамо буде распоређено, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјапков.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара