Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Ројтерс: Украјински дронови оштетили велику челичану у Русији; Бајден потписао закон о војној помоћи Кијеву

Рат у Украјини – 791. дан. Кремљ наводи да ће Русија проширити своју "тампон зону" унутар Украјине, ако Кијев преузме од САД ракете већег домета који омогућавају да извршава дубље ударе у Русији. Амерички Сенат изгласао је закон о помоћи савезницима, Бајден га потписао. Украјински дронови погодили погоне за производњу горива и енергије у руској Смоленској области, избио пожар.

Ројтерс: Украјински дронови оштетили велику челичану у Русији; Бајден потписао закон о војној помоћи Кијеву Ројтерс: Украјински дронови оштетили велику челичану у Русији; Бајден потписао закон о војној помоћи Кијеву

Руски Министар одбране Сергеј Шојгу најавио је да ће трупе на терену добити прве ракетне системе С-500 уз тврдњу да је Кијев досад изгубио готово 500.000 војника.

Шојгу је навео да удео савремених система ПВО и противракетне одбране у руској војсци износи 82 одсто и да ће бити повећан на 85 процената у наредне две године. Како је оценио, руске снаге су срушиле мит о супериорности западног наоружања.

Амерички Сенат расправља о 95 милијарди долара помоћи савезницима. Шездесет једна милијарда је намењена Украјини, а остатак Израелу и Тајвану.

САД ће у најкраћем року послати пакет војне помоћ Украјини вредан милијарду долара, потврдили су за Ројтерс неименовани, добро упућени извори.

Британски премијер Риши Сунак истакао је да ће британску одбрамбену индустрију поставити у "ратни режим", најављујући још пола милијарде фунти за украјинску војску.

Олександр Пивненко, командант Националне гарде Украјине тврди да руске трупе припремају "непријатна изненађења" у оквиру летње офанзиве и да покушати да нападну "неочекиване мете.“

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво