Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Бела кућа: Украјини понестаје муниције, повлачи се из Донбаса; Путин: Спремни смо да разговарамо о примирју током Олимпијаде

Рат у Украјини – 753. дан. Украјинској војсци у Донбасу понестаје муниције, па се повлаче на другу и трећу линију одбране, саопштио је Џон Кирби координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куће. Емануел Макрон каже да ће од Русије бити затражено примирје током Летњих олимпијских игара у Паризу. Владимир Путин поручује да је Русија спремна да разговара о том предлогу, али да мора узети у обзир своје интересе на првој линији фронта.

Бела кућа: Украјини понестаје муниције, повлачи се из Донбаса; Путин: Спремни смо да разговарамо о примирју током Олимпијаде Бела кућа: Украјини понестаје муниције, повлачи се из Донбаса; Путин: Спремни смо да разговарамо о примирју током Олимпијаде

Током јучерашњег дана одбијена су 34 напада на фронту и спречен пробој руских диверзаната из Сумске области, саопштиле су Одбрамбене снаге Украјине.

Са друге стране, руске трупе тврде да су одбиле нападе диверзантско-извиђачких група у регионима који се граниче са Курском и Белгородском области.

Док из Кијева стижу извештаји о руском гранатирању Доњецка и нападу дроновима на Херсонску област, украјинска војска покренула је појачане нападе ракетама и дроновима на пограничне области у Русији.

Министарство одбране Русије наводи да је њихова ПВО оборила 15 пројектила РМ-70 "вампир" изнад Белгородске области.

Из Русије стижу и извештаји о сајбер нападима. Ростелеком тврди да је од почетка избора за председника Русије, који се данас завршавају, било више од 160.000 сајбер напада на изборне ресурсе и оптужује Кијев и Запад за опструкцију.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво