Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Најмасовнији руски напад дроновима од почетка рата; Оборена два украјинска ловца у Дњепропетровској области

Рат у Украјини – 640. дан. Серија експлозија у Кијеву, украјински председник Володимир Зеленски тврди да је Русија на украјинску престоницу послала 70 дронова "шахед". Руска ПВО оборила је два украјинска ловца МиГ-29 у Дњепропетровској области. Финска, због наглог прилива мигранта, затвара скоро све граничне прелазе са Русијом. С друге стране, Русија оцењује да је придруживање Молдавије санкцијама ЕУ "непријатељски корак".

Настављају се борбе у Украјини. Русија је претходне ноћи покренула најмасовнији напад дроновима камиказама на ту земљу, саопштавају војни извори Украјине.На мети 75 дронова типа "шахед" лансираних из више праваца био је првенствено Кијев.

Генералштаб Украјине тврди да руске трупе, уз подршку авијације, не одустају од покушаја да опколе Авдејевку, али да украјински војници држе линију одбране.

Данска је, такође, саопштила да ће послати додатних 336 милиона долара помоћи Украјини, док је Немачка продужила статус заштите украјинским избеглицама до марта 2025. године.

Председник Украјине Володимир Зеленски, у међувремену, изјавио је да Русија мора да плати за агресију на ту земљу, као и да заплењена средства морају бити усмерена на обнову украјинске државе након ратних дејстава.

Русија је добила нову серију ловаца Су-35, који су намењени за уништавање ваздушних, копнених и циљева на води. Руско министарство одбране, истовремено, навело је да се посада Т-50 припрема за нове борбе у "зони специјалне операције".

Министарство спољних послова Русије истакло је да ће одговорити на придруживање Молдавије санкцијама ЕУ, оценивши да је реч о "непријатељском кораку".

За то време, Финска је саопштила да ће затворити седам од осам граничних прелаза за Русијом због наглог прилива миграната, за шта оптужује Русију.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво