Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руске снаге гранатирају Херсон са леве обале Дњепра, украјински ПВО оборио дронове изнад Кијева

Рат у Украјини – 634. дан. Руске снаге настављају нападе у правцу Авдејевке и Марјинке, а Оружане снаге Украјине су одбиле највећи број напада, саопштио украјински генералштаб. Украјински ПВО оборио ноћас око 10 руских дронова "шахед" изнад Кијева. Руска ПВО уништила ноћас беспилотну летелицу која је летела ка Москви.

У Украјини су настављене борбе око Купјанска и Авдејевке, где руске снаге нападају већ неколико недеља. Обе стране трпе велике губитке.

Украјинци покушавају продор ка Белгородској области и Доњецку, такође неуспешно.

Обе стране пријављују велики број оборених противничких дронова. Украјинска војска је у суботу саопштила да је Русија покренула велики напад дроновима, погодивши инфраструктуру на југу и северу земље.

Како је наведено, украјинска противваздушна одбрана је оборила 29 од 38 дронова иранске производње "шахед" који су лансирани са руске територије.

Украјински председник Володимир Зеленски потписао је две извршне наредбе о новим санкцијама за руске појединце и организације.

Немачки канцелар Олаф Шолц позвао је руског председника Владимира Путина да учини први корак ка мирном решавању сукоба у Украјини и повуче трупе.

Финска повећава број војника на граници са Русијом и смањује број граничних прелаза због све већег броја илегалних миграната који прелазе границу.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара