Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Тас: Пет особа погинуло у украјинском ракетирању Херсонске области; Немачка повлачи "патриот" из Пољске

Рат у Украјини – 624. дан. Кијев тврди да су напади руских снага одбијени на више фронтова. Москва саопштава да је пет особа погинуло у ракетном нападу украјинске војске у региону Херсона. Немачка повлачи ПВО систем "патриот" из Пољске.

Најинтензивније борбе у Украјини воде се око Бахмута и Клешчејевке. Узбуна за ваздушну опасност била је у среду на снази у Одеској и још две области.

У исто време, Европска комисија је предложила отварање претприступних преговора са Украјином, Молдавијом, Грузијом и Босном и Херцеговином.

Украјински председник Володимир Зеленски поздравио је предлог Комисије и истакао да је то снажан, историјски корак који отвара пут ка јачој Европској унији са Украјином као њеним чланом.

Зеленски је најавио да ће оружане снаге наставити са покушајима контраофанзиве и 2024. године. "Имамо план. Имамо конкретне градове, конкретне правце у којима идемо", истакао је Зеленски, мада је признао спор напредак контраофанзиве на југу земље.

Нова словачка влада одбацила је нацрт плана о донацији ракета и муниције Украјини, након обећања новог премијера Роберта Фица да ће зауставити војну помоћ Кијеву.

Посланик из Луганске области, коју је Русија припојила, Михаил Филипоненко погинуо је у експлозији бомбе која је постављена под његов аутомобил, саопштиле су локалне власти.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара