Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Регионални начелник: Експлозија код Дњепра; Пригожин: Фракције у Кремљу уништавају државу

Рат у Украјини – 465. дан. Експлозија је одјекнула код Дњепра, јављају украјински званичници. У нападу на руску Белгородску област, две особе су погинуле а две су повређене, саопштавају регионалне власти. Председник Украјине Володимир Зеленски поручује је да је та земља спремна да покрене дуго очекивану контраофанзиву. Оснивач паравојне групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин тврди да фракције у Кремљу уништавају руску државу.

Украјинске снаге поново су гранатирале Белгородску област у Русији, више људи је погинуло и повређено, саопштиле су регионалне власти.

Председник Украјине Володимир Зеленски поручио је да ће почети "јавну борбу" против земаља које помажу Русији да заобиђе санкције.

Са друге стране, руски председник Владимир Путини рекао је да постоје покушаји дестабилизације Русије и да се то мора спречити.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да САД са Кијевом и савезницима раде на постизању консензуса о кључним елементима за успостављање "праведног и трајног мира" у Украјини.

Истовремено, САД су саопштиле да ће престати да достављају Москви поједина обавештења која су потребна у складу са новим споразумом СТАРТ о контроли нуклеарног наоружања, укључујући ажурирања на својим локацијама за ракете и лансере.

Специјални кинески изасланик за евроазијска питања Ли Хуи, који је боравио у Москви и Кијеву, изјавио је да руска страна цени жељу и напоре Кине да мирним путем реши рат у Украјини, али да је ризик од ескалације рата и даље висок.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво