Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кијев: Осим у Бахмуту, Москва свуда у дефанзиви; Лавров: Свет у опаснијој ситуацији него током Хладног рата

Рат у Украјини – 424. дан. Руско министарство одбране саопштило је да су три украјинска дрона уништена у нападу на црноморску флоту у Севастопољу. Власти Доњецка под контролом Москве наводе да је ситуација у Бахмуту и даље напета, али да су борци "Вагнера" остварили "одређени напредак". Шеф украјинске обавештајне службе тврди да су руске снаге, осим Бахмута, свуда на одбрамбеним позицијама. Генерални секретар Уједињених нација: Инвазија Русије проузрокује огромну патњу и разарање.

Битка за Бахмут претворила се у једну од најкрвавијих у рату у Украјини. Траје већ 14 месеци, а град је скоро потпуно уништен артиљеријским гранатирањем и уличним борбама.

Министарство одбране Русије саопштило је у недељу да су руске снаге заузеле још две територије у Бахмуту, док настављају са покушајем да преузму пуну контролу над градом.

Локални украјински званичници саопштили су јуче да су Харков и околна места гађани са најмање пет руских пројектила, преноси Укринформ.

Бивши председник Русије Дмитриј Медведев упозорио је да ће Москва одговорити раскидом споразума који омогућава извоз житарица из Украјине ако Г7 забрани извоз у Русију.

Г7 наводно разматра да потпуно преокрене своју стратегију санкција тако да се извоз у Русију аутоматски забрани, осим у случају робе која је укључена у попис производа који се смеју слати у земљу.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара