...Из ЧАСА У ЧАС...

Блинкен позива Американце да одмах напусте Русију; разговара се о формирању безбедносне зоне за Запорожје

Рат у Украјини – 399. дан. Руске снаге оствариле су одређени напредак у Бахмуту на источној линији фронта, саопштили су украјински војни званичници. У Русији ухапшен новинар "Волстрит џорнала" због оптужби за шпијунажу. Амерички лист тражи његово ослобађање, док државни секретар САД Ентони Блинкен позива америчке држављане да одмах напусте Русију.

У близини руске војне ваздушне базе на Криму чула се експлозија, а локалне власти тврде да је оборен украјински дрон.

Украјинске снаге су гранатирале град Мелитопољ који је под руском контролом, јужно од региона Запорожја, а руски медији извештавају да је због тога прекинуто снабдевање града струјом.

Украјински министар одбране Алексиј Резников сугерисао је у интервјуу за естонску телевизију да би Украјина могла да покрене офанзиву у априлу или мају, користећи тенкове које шаље Запад.

Русија је почела вежбе са интерконтиненталним балистичким ракетним системом "јарс" и неколико хиљада војника, саопштило је њено министарство одбране.

Руски председник Владимир Путин по први пут је изјавио да би санкције уведене Русији на средњи рок могле негативно да утичу на руску економију.

Пољски премијер Матеуш Моравјецки, притиснут незадовољством пољопривредника тражи да се ограничи количина украјинског жита на тржишту ЕУ. Велике количине украјинских житарица, које су јефтиније од оних које се производе у ЕУ, завршиле су у земљама централне Европе.

Немачка влада пристала је да пошаље додатних 12 милијарди евра војне подршке Украјини.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво