Читај ми!

Зеленски: У мраку више од милион и по становника Одесе; Војна управа Херсона: Почела замена гривне за рубљу

Рат у Украјини – 290. дан. Нови руски напад дроновима у Одеси, милион и по корисника је без струје, тврди Кијев. Руске оружане снаге настављају да напредују ка Красном Лиману, саопштила је Москва. Војна управа Херсона: Почела замена гривне за рубљу. ИАЕА извршила четврту ротацију својих стручњака у нуклеарки Запорожје. Анкара поручује да је спремна да пружи помоћ Украјини и Русији да се оконча рат.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да су руске снаге уништиле Бахмут, град који се сматра епицентром најновијих борби, пренео је Ројтерс.

"Ситуација у кључним областима Донбаса на истоку Украјине остаје врло тешка, али кијевске снаге одбијају руске нападе и непријатељу наносе значајне губитке", поручио је Зеленски.

Британско министарство одбране је у недавном извештају о рату у Украјини означило град Бахмут, који је прошле године имао више од 70.000 становника као стратешки важан.

"Русија највероватније планира да опколи украјински град Бахмут у Доњецкој области, са чиме би ишло тактичко напредовање на север и југ", навели су прошле недеље Британци.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да нема говора о додатној мобилизацији у Русији, те да је могућа само ротација војника који су већ регрутовани у оквиру делимичне мобилизације.

Путин је упозорио да би било која држава, која се усуди да нападне Русију нуклеарним оружјем, била "збрисана са лица земље". 

На конференцији за новинаре у Бишкеку у Киргистану на самиту Евроазијске економске уније  најавио је могућност смањења производње нафте, али и да Русија неће продавати нафту земљама које су донеле одлуку о ограничењу цене.

Такође, најавио је и да су даље размене затвореника између САД и Русије могуће, као и да се наставља контакт две обавештајне службе.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изразио је забринутост да би сукоби у Украјини могли да измакну контроли и прерасту у рат између Русије и НАТО-а.

САД шаљу Украјини пакет помоћи вредан 275 милиона долара како би јој помогли у јачању противваздушне одбране против беспилотних летелица, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби. 

Британски премијер Риши Сунак обећао је украјинском председнику Володимиру Зеленском да ће Лондон Кијеву обезбедити различите системе противваздушне одбране, укључујући ракете. 

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару