Читај ми!

Руске власти на Криму криве Украјину за експлозију на мосту; Кијев: Ово је тек почетак

Двеста двадесет седми дан рата у Украјини. Експлозија на Кримском мосту, део се урушио, погинуле три особе. Руске власти на Криму криве Украјину за експлозију. Саветник украјинског председника Михаил Подољак инцидент на Кримском мосту назвао је "почетком", али није директно преузео одговорност Украјине за тај догађај. Руски председник Владимир Путин издао је упутства за формирање владине комисије. Лидер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је да ће радови на обнови оштећеног моста почети већ данас.

На Кримском мосту јутрос је експлодирао камион, због чега се запалило седам цистерни са горивом на возу који је у том тренутку туда пролазио, саопштио је руски Национални антитерористички комитет. Троје је настрадало.

После инцидента на Кримском мосту, руски председник Путин издао је упутства за формирање владине комисије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Лидер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је да ће радови на обнови оштећеног моста почети већ данас.

Украјинске снаге настављају контраофанзиву на југу и истоку земље, док руска војска дејствује у Донбасу. Председник Зеленски је, у обраћању нацији, рекао да да је у офанзиви ослобођено укупно 2.434 квадратна километра и 96 насеља на истоку земље и затражио од западних лидера ново оружје.

Лидери Европске уније су се у Прагу сагласили да дају већу финансијску и војну помоћ Украјини, али нису приближили ставове о доношењу одлуке о томе да ли и како ограничити цене гаса, известио је Ројтерс.

Гранатирање индустријске зоне испред Запорошке нуклеарне електране оштетило је далековод који је снабдевао електричном енергијом Реакторски блок 6, због чеја је било неопходно да блок привремено користи дизел генераторе, саопштила је Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА).

На сајту ИАЕА наводи се да су агенцију о томе обавестили више украјинско оперативно особље електране.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је да ће Русија учествовати на самиту Г20 на Балију, али да формат њеног учешћа остаје неодређен.

Русија ће размотрити сопствену истрагу о цурењу на гасоводу "Северни ток", будући да Данска не жели да Русија буде укључена у истрагу, изјавио је руски амбасадор у Копенхагену.

Генерални секретар УН Антонио Гутерес и његов тим раде на проширењу договора којим се дозвољава украјински извоз житарица из Црног мора, што би могло да истекне крајем новембра, рекао је портпарол УН.

Министар спољних послова Ирана Хосеин Амирабдолахијан је у телефонском разговору са финским колегом Пеком Хавистом поручио да Иран није и неће снабдевати Русију оружјем за борбена дејства у Украјини.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару