Читај ми!

Кијев и Москва опречно о нападу на воз; Нуклеарка Запорожjе поново ради

Рат у Украјини – 183. дан. У Кијевској области одјекнуле су експлозије током ноћи. Украјинске власти оптужиле су Москву за погибију 25 цивила на истоку земље. Москва одговара да је реч о нападу на воз са украјинским резервистима. ФСБ: Спречен терористички напад у Kалињинграду. Из украјинских лука данас испловљава пет бродова са храном, наведено је у саопштењу Координационог центра.

У говору поводом обележавања 31 године од стицања независности Украјине, председник те земље Володимир Зеленски истакао је да се Украјина поново родила када је Русија започела свој напад 24. фебруара.

Зеленски се састао и са одлазећим британским премијером Борисом Џонсоном, који је у среду допутовао у посету Кијеву, шест месеци након што је Русија започела напад на ту земљу.

"Украјина може и победиће у овом рату", рекао је Џонсон у Кијеву и обећао додатни пакет војне помоћи Украјини.

И Америка је обезбедила Кијеву скоро три милијарде долара за оружје и опрему у "највећој транши безбедносне помоћи до сада", рекао је председник САД Џо Бајден.  

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес позвао је експерте Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) да посете нуклеарну електрану Запорожје што је пре могуће.

Двојица запослених у нуклеарној електрани, која је под контролом руских снага, ухапшена су због преношења информација украјинским властима, саопштила је руска Национална гарда. 

Утакмица првог кола фудбалског шампионата Украјине између Руха из Лавова и Металиста из Харкова прекинута је из безбедносних разлога када су се огласиле сирене за ваздушну опасност.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи