Читај ми!

Зеленски: Све је почело на Криму и завршиће се на Криму; САД поново позвале своје грађане да напусте Украјину

Рат у Украјини – 181. дан. Новинарка и политиколог Дарја Дугина, ћерка утицајног руског филозофа Александра Дугина, која је погинула у експлозији бомбе подметнуте у њен аутомобил, сахрањена је у Московској области. Русија је затражила седницу Савета безбедности УН како би се размотрила ситуација око нуклеарке Запорожје. Володимир Зеленски обећава да ће поново успоставити украјинску власт над Кримом, што је, како каже, потез који ће помоћи поновном успостављању "светског реда и закона".

Главнокомандујући оружаних снага Украјине Валериј Залужњи саопштио је да је скоро 9.000 украјинских војника страдало у рату са Русијом. Није изнео, међутим, детаље, нити је рекао да ли број страдалих укључује све убијене у борбама, као што су граничари.

Борбе се настављају: забележени су ракетни напади на Дњепропетровску област, Харков, Никопољ, регион Одесе. Дејствовала је и противваздушна одбрана Севастопоља и оборила један дрон.

Заменик амбасадора Русије при УН Дмитри Пољански затражио је да се у уторак увече одржи састанак Савета безбедности УН поводом ситуације у нуклеарној електрани Запорожјe.

Највећа европска електрана у Запорожју од марта је под контролом руских снага. У последњих недеља нашла се под ватром, због чега је порастао страх од избијања нуклеарне катастрофе.

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ, изјавио је да ЕУ разматра могућност формирања мисије за обуку украјинских војника у једној од суседних земаља, што је наишло на осуду Марије Захарове. "Европска унија ће обучавати терористе и неонацистичке милитанте за режим у Кијеву", навела је портпаролка руског МСП-а.

Насловне стране светских медија и даље заокупља убиство новинарке Дарје Дугине, ћерке филозофа Александра Дугина.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) оптужила је украјинске специјалне службе за убиство, док саветник украјинског председника Михаил Подољак наводи да "руска пропаганда живи у измишљеном свету".

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи