Читај ми!

Амерички генерал у Рамштајну: Украјинци ће се борити, ми морамо да обезбедимо оружје

Сједињене Америчке Државе су у својој војној бази Рамштајн у близини Франкфурта организовале састанак више од 40 земаља које су сагласне да обезбеде неометано достављање оружја Украјини. Амерички генерал: Украјинци ће се борити, а ми морамо да им обезбедимо средства за то.

Домаћин састанка у Рамштајну, амерички министар одбране Лојд Остин, изјавио је да "Украјина верује да може да победи".

"Као што видимо јутрос, нације из целог света су уједињене и решене да подржимо Украјину у њеној борби против руске империјалне агресије", рекао је Остин на почетку састанка.

Генерал америчке војске Марк Мили навео је да је кључни циљ састанка координација све веће безбедносне помоћи Кијеву која укључује тешко наоружање, попут хаубица, како би се спречили руски напади на исток Украјине.

"Време није на страни Украјине. Исход борбе зависи од људи који су на овом састанку. Украјинци ће се борити, а ми морамо да им обезбедимо средства за то", рекао је Мили новинарима.

Руска војска и даље има технолошку и бројчану предност у односу на украјинске снаге, а показала је да је спремна да настави да уводи још војника и опреме у борбу, изјавили су амерички званичници.

Москва економски може себи да приушти вођење дугог рата у Украјини упркос санкцијама Запада, саопштили су на састанку стручњаци за одбрану и економисти.

Са своје стране, Украјина се може похвалити високим моралом, креативном и прилагодљивом тактиком на бојном пољу и познавањем терена, као и оружјем и обавештајним подацима које добија од Сједињених Држава и њених савезника, наведено је на састанку.

Остин поздравио одлуку Берлина да пошаље тешко наоружање

Влада САД поздравила је одлуку Немачке да први пут пошаље тешко наоружање Украјини.

"Мислим да је значајно што је Немачка најавила да ће обезбедити 50 противваздухопловних система ‘чита’", рекао је амерички министар одбране Лојд Остин након разговора са десетинама својих колега у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн.

Он је противваздухопловне системе "гепард" назвао енглеским именом, али је изразио уверење да ће ти системи пружити стварни одбрамбени капацитет украјинским снагама.

"Поводом питања шта ће још Немачка учинити у будућности опет бих поновио – то је суверена одлука коју ће донети немачко руководство и не желим да спекулишем о томе", поручио је шеф Пентагона.

 

четвртак, 01. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару