Читај ми!

Кремљ: Главни циљ операције пораз националистичких батаљона; Хуманитарним коридорима евакусано више од 2.800 људи

Педесет први дан рата у Украјини. Снажне експлозије чуле су се у Кијеву рано јутрос, а сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм земље. Русија спрема офанзиву на истоку земље, тврди Кијев. Командни брод руске Црноморске флоте, ракетна крстарица "Москва" потонула је под још неразјашњеним околностима. Операције у Украјини ће престати чим се руски стручњаци увере у безбедност нуклеарних постројења и биолошких лабораторија, рекао је Андреј Климов, заменик шефа комитета за међународну сарадњу "Уједињене Русије". УН: Више од пет милиона људи избегло из Украјине.

Руска војска појачава артиљеријске јединице и ваздушне снаге у близини источне границе Украјине, оптимизује постојеће системе управљања, обавештајну и медицинску подршку, саопштио је јуче Генералштаб украјинске војске и оценио да Русија покушава да заврши припреме за офанзивну операцију на истоку земље.

Навео је да се борбе воде око Славјанска, Попасне, Курахова, као и око Маријупоља на истоку, преноси Укринформ.

Истовремено, украјинска војска гранатирала је погранична места у Белгородској области, саопштиле су руске власти.

Командни брод руске Црноморске флоте, ракетна крстарица Москва потонула је под још неразјашњеним околностима. Украјинци тврде да је погођена пројектилима "нептун", док Русија тврди да је узрок пожара експлозија муниције. Посада је евакуисана, али је крстарица потонула на путу ка Севастопољу.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да председник Русије Владимир Путин никада није одбио да се састане са украјинским колегом Володимиром Зеленским, али је пре тога потребно припремити нацрт споразума између две земље.

Владимир Путин је поручио је да ће Русија усмерити транспорт енергената на исток, пошто европске земље покушавају да смање ослањање на руски гас.

Са друге стране, украјински председник Володимир Зеленски оптужио је Немачку и Мађарску да блокирају напоре ЕУ за увођење ембарга на увоз руских енергената.

Бивши председник Русије и заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев рекао је да ће Москва морати да предузме одређене мере у Балтику ако Финска и Шведска постану чланице НАТО-а.

Од почетка рата у Украјини погинула су 1.964 цивила, а 2.613 особа је рањено, саопштено је из Канцеларије високог комесара УН за људска права.

ОХЦХР верује да је стваран број знатно већи, пошто многи извештаји још чекају потврду.

четвртак, 01. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару