Читај ми!

Милинчић за РТС: Русија неће дозволи напад на Донбас, најављивање рата постаје апсурдно

Ужарена жица по којој свет хода када је реч о Украјини и Русији могла би сваки час да пукне ако би се десила нека провокација у Донбасу. Многи сматрају да Русија не планира рат и да он може да избије једино ако Америка натера Украјинце да крену у неку операцију на Донбас. Љубинка Милинчић, главна и одговорна уредница "Спутњика" наводи за РТС да Русија не може да дозволи да њено становништво у Донбасу или Луганску буде нападнуто или на било који начин угрожено.

Љубинка Милинчић је, гостујући у Јутарњем програму, навела да је врло опасно ратовати са Русијом и да председник Украјине Володимир Зеленски Зеленски неће ту провокацију извести.

Коментаришући претње Џозефа Бајдена наводи да он лицитира са датумима наводног напада Русије на Украјину.

"Ми смо данас у дану када је већ требало да почне рат, био је планиран, Бајден га је планирао за 4.00 сата ноћас, јутрос видимо да се није десио. То је не знам који по реду датум, сад је ваљда померен за 20. фебруар. Тако да постоје апсурдно то најављивање рата из дана у дан. Бајден не посустаје и данас је поручио да ипак има шансе да Русија једног дана нападне Украјину, вероватно мисли да док год Русија постоји увек има шансе да неко неког нападне", наводи Миланчићева.

Русија, додаје Милинчићева, не жели рат, не намерава никога да напада и то је безброј пута рекла. 

"Тако да, чини ми се да се ситуација не смирује, али и не искалира. Део руске војске који је вежбао у близини Украјине се повукао у своје касарне, наравно има још војника који су, људи стално говоре на граници са Украјином. Није то на граници са Украјином то је 300, 400 километара од украјинске границе", објашњава гошћа Јутарњег програма.

Ту руска војска постоји да би спречила евентуалну провокацију на територији Доњецка и Луганска, пошто тамо живи руско становништво које је прогласило самосталност коју нико није признао, укључујући Русију, која инсистира да то остане део Украјине, али са одређеном самосталношћу, рекла је Милинчићева.

И Украјина такође, додаје Милинчићева, на тој непостојећој граници, али ипак граници гомила трупе и прети да ће напасти, постојала је чак опасност да ће покушати да их протерају, да то буде Украјинска олуја.

"САД одговара сваки рат који би дестабилизовао Русију"

Истиче да Русија нема разлога да прави рат, али да САД одговара сваки рат који би, како каже, дестабилизовао Русију.

"То је двоструки рат - један је пацификовати Русију, савити је у неке њене границе које су они замислили, истовремено, натерати Европу да слуша. Америка је земља која је дуго била једини хегемон, главна, једина земља на врху света. Она то више није и она на то не може да се навикне, а за цео свет је опасно када пропадају империје", наводи главна и одговорна уредница "Спутњика".

Неће, додаје Милинчићева, Америка пропасти ни сутра ни прекосутра, она је још увек најача сила на свету, али она је на силазној путањи и онда се бори на све могуће начине. Нису свесни или неће да прихвате да постоји Русија, Кина, Индија, да постоје многе друге земље које имају своје право на постојање и нормалан живот.

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару