Израда закона о имовини Војводине

За две седмице биће формиран тим за израду закона о имовини и финансирању Војводине, који ће чинити представници републичке и покрајинске владе, рекао премијер Мирко Цветковић, после сусрета са лидером Лиге социјалдемократа Војводине Ненадом Чанком.

Премијер Мирко Цветковић најавио је да ће у року од две седмице бити формиран стручни тим који ће интензивно радити на изради закона који се тичу имовине и финансирања Аутономне покрајине Војводине, као и локалних самоуправа.

Цветковић је, после састанка с председником Лиге социјалдемократа Војводине Ненадом Чанком, у заједничком обраћању новинарима, истакао да ће тим, поред представника републичке, чинити и представници покрајинске владе.

"Састанак је био садржајан и конструктиван и разговарали смо о динамици доношења имовинских закона Војводине и на локалним нивоима. Прихватио сам аргументе које је Чанак изнео и преузео сам на себе формирање стручног тима у року од две недеље" рекао је премијер.

Цветковић је рекао да је данашњи састанак пример да и мале странке, које нису у Влади, али је подржавају, могу да изнесу своје интересе и ставове и додао да је договорен континуитет даље сарадње.

Лидер ЛСВ-а је навео да је, пошто је реконструкција Владе окончана, време да се поново поведе рачуна о три важна Закона - о имовини АП Војводине, имовини локалних самоуправа и о финансирању Војводине.

Чанак је рекао да ће ЛСВ и даље инсистирати на враћању имовине Војводини која јој је, како је навео, одузета 1988. године, а у њој су и многа добра, као што су путеви, железница, електропривреда.

Он је додао да ће ЛСВ учествовати у припреми тих закона који су, уверен је, добри за Војводину и европску будућност Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи