Вучић: Туск ће нас подржати на путу ка чланству; премијер Пољске: Нема комплетне ЕУ без Србије

Председник Србије Александар Вучић је после састанка са премијером Пољске Доналдом Туском истакао да ће председник пољске владе подржати Србију на путу ка чланству у ЕУ. Туск је навео да комплетне Европске уније нема без Србије. Премијер Пољске претходно се састао и са председником Владе Милошем Вучевићем. Одржане су и заједничке седнице двеју влада и делегација.

Премијер Пољске Доналд Туск и председник Србије Александар Вучић имаће тет-а-тет састанак у 11.30, а потом се одржава пленарни састанак делегација Србије и Пољске.

После пленарног састанка очекују се изјаве за медије.

Пре пријема у Палати ''Србија'', Туск ће разговарати и са председником Владе Србије Милошем Вучевићем, а потом се одржава и пленарна седница делегација влада Србије и Пољске.

Такође, у Привредној комори Србије, у сарадњи са Министарством за државну имовину Републике Пољске организује се Округли сто на тему потенцијала сарадње две земље у области енергетике, рударства и зелене трансформације.

Вучић: Велика част

Председник Србије у среду увече је приредио вечеру у част премијера Туска и премијера Грчке Кирјакоса Мицотакиса.

Вучић је поручио да му је велика част што може да угости двојицу премијера.

"Ово је прилика да разменимо мишљења о актуелним дешавањима у Европи, начинима за превазилажење заједничких изазова и могућностима за бољи живот наших грађана у заједничкој европској кући", навео је Вучић у објави на Инстаграму, уз фотографију са Туском и Мицотакисом.

Истакао је да је поносан што представља Србију, одговорног и конструктивног партнера у изградњи боље будућности, али и традиционално доброг домаћина.

Туск је у среду после подне допутовао у Београд, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је премијер Милош Вучевић.

Туск је више пута биравио у Србији као председник Европског савета.

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи